svettig.blogg.se

dag 5

Kategori: Allmänt

Idag körde jag nedre rygg och bicepsen! Har faktiskt börjat märka att mina armar är fastare än innan! Score :) Imorgon ska jag köra triceps och typ rumpa tror jag! På söndag blir det vila :) 
 

dag 4

Kategori: Allmänt

Idag blev det cykel in till stan där ett 45minuters indoorwalkingpass väntade! Guuud, vad jag va SEG. Var så otroligt nära att stanna hemma. Men bannemej, passet var jätte roligt och det var länge sen jag var så taggad på ett pass! Dock känner jag på mig att vädret hem inte var så himla uppskattat av mitt immunförsvar :/ (regnade, blåste och var svinkallt) så nu får jag kurera mig med goda Physalis och glutamin! 
 

Dag 3

Kategori: Allmänt

Onsdag! Var på HKIF, Högskolan Kristianstad Idrottsförening! Man betalar 100kr/termin så får man gå på massa olika aktiviteter. Dem flesta är dock bollsporter vilket jag verkligen suger på. Men idag var det Boxercise 1,5 tim! Och det var riktigt kul :D Min vänstra hand har dock domnat av nu haha.. 
Det är bara studenter som håller i detta så massa cred till dem! Riktigt duktigt :)
 

Dag 2

Kategori: Allmänt

Ridning! Fyyyysatan, vad jag hade ont från förra veckans ridpass. Jag känner det i rumpan och innerlåren, fick kramp i rumpan en gång också haha! Känner mig riktigt ovältränad inom ridningen! 
 

Dag 1

Kategori: Allmänt

Måndag!
Idag blev det bara en powerwalk innan frukost. Det har sin förklaring, ibland kommer livet emellan helt enkelt!  
 
Men en powerwalk innan frukost är hundra gånger bättre än ingenting alls! 

Dag 3

Kategori: Allmänt

Gick jag på ett pass spinning. Jävlar vad träsmak man får i rumpan när man inte gått på det på ett tag! Sen låg anläggningen helt åt helvete så det tog ett bra tag för mig att komma dit, till skillnad från in till city. Indoorwalkingpasset var inställt idag nämligen. Men nää, spinning är nog bannemej inte min grej, IW har tagit över helt. Fast o andra sidan var instruktören så sjukt tråkig idag, får ge spinning en chans till! Fast jag känner att mina knän inte direkt jublar över ansträngningen :/ 
 

inspiration

Kategori: Allmänt

  
 
Nu ska jag tvätta och sen sticka iväg på ett spinning pass! Hon var ju bara för häftig! 

Dag 6

Kategori: Allmänt

Hej! Spinningpasset imorse var fullbokat när jag skulle boka :( 
Så det fick bli tränings här hemma, fy vad jobbigt. Ska träna hemma oftare haha!
Men nu ska jag ut och springa/jogga/powerwalka
 
dagens jobbigaste övning (den första hon gör) varje sida 8x3: 
 
 

hittat träningslinnen

Kategori: Allmänt

dag 5 - fredag

Kategori: Allmänt

Idag står kondition och styrka på schemat. Nu har jag sån tur att jag sitter helt bänkad med en supertråkig uppgift så jag har noll tid till träning på gymet -.- . Så jag får göra det bästa av situationen o trä på mig träningskläderna o träna här hemma istället. Det finns ju massa övningar att göra! Så det är dagens (kvällens) träning! Imorgon köttar jag spinning 09.00! Egentligen står det powerwalk på dag 6, men jag har medvetet lagt in det där på helgen så jag har möjlighet att "hinna ikapp" mig själv ifall jag skulle missa någon dag i veckan med tanke på skolan. Smart tjej! :) 
 

veckoschema

Kategori: Allmänt

Såhär ska min träningsvecka se ut. Men det varierar självklart väldigt mycket med tanke på att jag pluggar och det är prio 1 för mig, det ska vara det i alla fall. Har väldigt lätt för att skita i plugget och sticka o träna istället. Dåligt! Sen har jag inte riktigt tip top immunförsvar vilket gör att jag aldrig fått ett stabilt träningsliv. Jag tänker alltid "allt eller inget" och då kan jag svulla som en galning då jag inte kan träna pågrund av sjukdom. Blir väldigt deprimerad av att vara sjuk så då tröstäter jag mycket. Men när jag tränar är jag duktig och håller mig så långt borta som möjligt från skräpmat etc. Men jag ska verkligen förbättra mig när jag är sjuk, måste jobba bort tröstätandet. Det funkar inte alls, får alltid börja om från ruta ett efter att jag varit sjuk, istället för att börja där jag var innan jag blev sjuk. jaja! detta är väldigt tråkigt o drygt o prata om, men ni måste veta att jag inte har superwomanimmunförsvaret. 
 
Dag 1 : kondition + styrka
Dag 2 : kondition 
Dag 3 : kondition + styrka
Dag 4 : kondition elr. bodybalance
Dag 5 : kondition + styrka
Dag 6 : powerwalk
Dag 7 : powerwalk
 
Mina konditionspass består mestadels av indoorwalking. Ifall ni inte testat IW så måste ni göra det! Förutom att det är superkul så är det skonsamt för dina knän (jag har knäproblem men älskar att springa så detta är guld för mig) och du tränar hela kroppen - samtidigt som det är ett riktigt köttigt konditionspass. Jag tycker, med många, att detta är mycket jobbigare än spinning, så du får ut mycket mer av det. 
 
Jag tränar styrka i gymet så att jag kan lägga upp schemat helt själv. Jag tränar hela överkroppen alltså armar, rygg, bröst och mage. Varrannan vecka kör jag nedre rygg och varrannan övre. Jag har valt att inte styrketräna mina ben, får in väldigt mycket styrka och uthållighet på mina IW pass så jag tycker att det borde räcka. Men självklart kan det bli ändring på det! Vi får se ifall jag uppnår det jag vill ha av enbart IW. 
Styrka tycker jag personligen är pisstråkigt och jag vill bara sluta hela tiden. Men det är ett nödvändigt ont eftersom jag måste få mer muskler på min överkropp! Har sämst hållning och mina armmuskler är helt obefintliga. Plus att jag börjar bli trött på att vara så himla svag haha.
 
Bodybalance är nog ett pass för dig som tycker yoga är tråkigt. Jag älskar bodybalance för det är en timme i veckan som du bara kopplar bort allt som snurrar runt. Passet handlar om styrka, uthållighet, kontroll, andning och vighet. Gå på ett sånt pass ifall du aldrig testat, jag lovar att du inte kommer ångra dig! 
 
Dag 2 kommer nog innebära ridning för min del nu framöver. Jag har inte tid att både träna och rida samma dag. Men ridning är riktigt bra träning. Stör mig ofantligt mycket på folk som tror att ridning bara är att hoppa upp på hästen så löser sig allt annat. Det är riktigt jobbigt! Du arbetar med hela din kropp och du måste vara koncentrerad ända ut i fingertopparna hela tiden. Du måste veta exakt vad du gör, ha kontroll och ett lugn över dina rörelser och ha en superbra hållning genom hela passet. Sen jobbar du med benen som en tok. Så detta räknar jag lätt som ett träningspass. Hoppning är otroligt mycket kondition också! 
 
 
 

välkomna

Kategori: Allmänt

Hejhej! Detta är alltså min träningsblogg, där jag kommer skriva om min träning och mina mål. Jag kommer skriva fler inlägg om mitt träningsschema, mål etc. som man kan enkelt klicka in sig på via en länk på bloggen, så man alltid kan ha koll på vad jag gör och vad jag vill ha ut med min träning. Istället för att bläddra i arkivet.
 
Men annars blir det helt vanliga inlägg med dagens träning, träningsoutfits (älskar snygga träningskläder - blir mer pepp) summering av veckan mm. Den enda skillnaden på denna bloggen och andra träningsbloggar är att jag är absolut inget proffs men har ett stort intresse och älskar att träna, för att må bra. Sen vill jag ju också få en snyggare kropp ;) 
 
Välkomna! 
 
 
Jag i förrgår efter ett bröstpass!